Huhtamäki Oyj:n nimitysvaliokunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle


HUHTAMÄKI OYJ PÖRSSITIEDOTE 2.3.2018 KLO 13.00

Huhtamäki Oyj:n nimitysvaliokunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle

Huhtamäki Oyj:n varsinainen yhtiökokous pidetään keskiviikkona 25.4.2018 klo 11.00 alkaen Messukeskuksessa, osoitteessa Messuaukio 1, 00520 Helsinki.

Hallituksen kokoonpano
Hallituksen nimitysvaliokunta ehdottaa, että hallituksen jäsenten lukumääräksi vahvistettaisiin kahdeksan (8).

Hallituksen nimitysvaliokunta ehdottaa, että hallituksen jäseniksi valittaisiin uudelleen nykyiset hallituksen jäsenet Pekka Ala-Pietilä, Doug Baillie, William R. Barker, Jukka Suominen, Kerttu Tuomas ja Sandra Turner ja että hallitukseen valittaisiin uusina jäseninä Anja Korhonen ja Ralf K. Wunderlich seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen saakka. Ralf K. Wunderlichin toimikauden hallituksen jäsenenä ehdotetaan alkavan vasta 1.7.2018 henkilökohtaisista syistä johtuen.

Nykyisistä hallituksen jäsenistä Eija Ailasmaa ja Rolf Börjesson ovat ilmoittaneet yhtiölle, etteivät he ole käytettävissä hallituksen jäseniä valittaessa.

Anja Korhonen (s. 1953) on toiminut Nokia Oyj:ssä useissa eri johtotehtävissä vuosina 1996-2011, viimeisimpänä tehtävänään Senior Vice President, Corporate Controller (2006-2011). Ennen Nokia Oyj:n palvelukseen siirtymistä hän työskenteli useissa eri johto- ja taloustehtävissä Suomessa ja ulkomailla Hewlett-Packardilla (1983-1996). Anja Korhosen keskeisimmät luottamustehtävät ovat Outotec Oyj:n hallituksen jäsenenä sekä tarkastus- ja riskivaliokunnan puheenjohtajana toimiminen sekä Oriola Oyj:n hallituksen jäsenenä ja tarkastusvaliokunnan puheenjohtajana toimiminen. Anja Korhonen on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän on riippumaton yhtiöstä ja merkittävistä osakkeenomistajista.

Ralf K. Wunderlich (s. 1966) toimii neuvonantajana ja konsulttina pääomasijoitusyhtiöille. Tätä ennen hän on toiminut Amcor-konsernissa tehtävänään President and Managing Director, Flexibles, Asia Pacific sekä konsernin johtoryhmän jäsenenä (2010-2017). Ennen Amcoria hän on toiminut ylimmän johdon tehtävissä LINPAC-konsernissa (2008-2009) sekä Rio Tinto Alcanilla (1993-2007). Ralf K. Wunderlichin keskeisimmät luottamustehtävät ovat AptarGroupin ja Essentra PLC:n hallitusten jäsenenä toimiminen. Ralf K. Wunderlich on koulutukseltaan B.Sc. (Business Administration). Hän on riippumaton yhtiöstä ja merkittävistä osakkeenomistajista.

Kaikkien hallitukseen ehdolla olevien henkilöiden taustatiedot ovat saatavilla yhtiön internetsivuilla (www.huhtamaki.com) Sijoittajat-osiossa.

Kaikki ehdokkaat ovat antaneet suostumuksensa tehtävään. Lisäksi kaikki ehdokkaat ovat ilmoittaneet yhtiölle, että mikäli heidät valitaan hallituksen jäseniksi, he tulevat valitsemaan Pekka Ala-Pietilän hallituksen puheenjohtajaksi ja Jukka Suomisen hallituksen varapuheenjohtajaksi.

Hallituksen jäsenten palkkiot ja kulujen korvausperusteet
Hallituksen nimitysvaliokunta ehdottaa, että hallituksen jäsenten vuosipalkkiot pidettäisiin ennallaan ja maksettaisiin siten seuraavasti: hallituksen puheenjohtajalle 120 000 euroa, varapuheenjohtajalle 68 000 euroa ja muille jäsenille 57 000 euroa. Lisäksi hallituksen nimitysvaliokunta ehdottaa, että kokouspalkkiot pidettäisiin ennallaan ja maksettaisiin siten osallistuttujen kokousten mukaisesti seuraavasti: 1 000 euroa kokoukselta, kuitenkin siten, että tarkastusvaliokunnan puheenjohtajalle maksettaisiin 2 000 euroa kokoukselta, henkilöstövaliokunnan puheenjohtajalle 1 200 euroa kokoukselta ja nimitysvaliokunnan puheenjohtajalle 1 200 euroa kokoukselta. Hallituksen jäsenten matkakulut korvattaisiin yhtiön matkustussäännön mukaisesti.

Hallituksen ja tarkastusvaliokunnan ehdotukset varsinaiselle yhtiökokoukselle on julkistettu 14.2.2018.

Yhtiökokouskutsu on suunniteltu julkistettavaksi yhtiön internetsivuilla 27.3.2018. Lisäksi kutsusta ilmoitetaan Helsingin Sanomissa.

Lisätietoja:
Sami Pauni, hallinto- ja lakiasiainjohtaja, puh. 010 686 7872


HUHTAMÄKI OYJ
Konserniviestintä


Huhtamäki on maailmanlaajuisesti toimiva ruuan ja juoman pakkaamisen asiantuntija. 76 tuotantolaitoksen ja 24 vain myyntiin keskittyvän yksikön verkostomme yhteensä 34 maassa antaa meille erinomaiset valmiudet tukea asiakkaidemme kasvua kaikkialla, missä he toimivat. Noin 17 400 työntekijäämme kehittää ja valmistaa kolmea eri teknologiaa hyödyntäen pakkauksia, jotka auttavat huipputuotteita saavuttamaan enemmän kuluttajia, helpommin. Liikevaihtomme vuonna 2017 oli 3,0 miljardia euroa. Emoyhtiö Huhtamäki Oyj on listattu Nasdaq Helsinki Oy:ssä, ja yhtiön pääkonttori on Espoossa. Lisätietoja osoitteessa www.huhtamaki.fi.