Canal Digital väljer Electra som logistikpartner


Canal Digital har efter en omfattande upphandling valt Electra som logistikpartner för sin nordiska distribution av digitalboxar, programkort och tillbehör. 

Canal Digital är Nordens ledande TV-distributör med över 100 tv-kanaler och interaktiva tjänster som används av närmare tre miljoner tittare varje dag. Telenor är ensam ägare av Canal Digital, en koncern med verksamhet i Norge, Sverige, Danmark och Finland. 

- Electras utveckling och drift av kundunika logistik- och IT-tjänster ger Canal Digital förutsättningar att fullt ut fokusera på sin  kärnverksamhet. Electra har lång erfarenhet och hög kompetens av logistikhantering inom digital-tv och avtalet är ett kvitto på att det vi utvecklar och levererar till våra kunder stärker deras konkurrenskraft, säger Anneli Sjöstedt, VD på Electra. Vi är mycket glada över att Canal Digital har valt Electra som logistikpartner. Den nordiska distributionen övertas den första december 2018 och sträcker sig minst tre år framåt. Avtalet omfattar all distribution i Norge Sverige, Danmark och Finland. Avtalet är strategiskt och betydelsefullt för Electra och följer företagets ambition att agera på den nordiska marknaden.


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anneli Sjöstedt, VD och koncernchef för Electra Gruppen, telefon 0480-58459, mobil 070-52 584 59

 

Verksamhet

Electra Gruppen utvecklar och driver koncept för butikskedjor med fristående entreprenörer och ska vara en flexibel logistikpartner som erbjuder avancerade IT- och logistiklösningar. Electra Gruppen grundades 1949 av familjen Lissinger som ett handelsföretag inom radiobranschen. Företaget har sitt huvudkontor och huvuddelen av sin verksamhet i Kalmar. Bolagets aktie (ELEC) är börsnoterat på Stockholmsbörsen Nasdaq OMX, Small Cap.

Inom verksamhetsområdet Electra Logistik & IT kombineras lagerhållnings- och distributionstjänster för tredje parts räkning. Electra stödjer kundernas affärer med utveckling och drift av moderna IT- och webblösningar.

 


Attachments

Pressmeddelande Canal Digital 2018.pdf