AS MADARA Cosmetics veiksmīgi uzsākusi 2018. gadu, pirmā ceturkšņa pārdošanai turpinot līdzšinējo izaugsmes tendenci.

Iekšējā informācija, 2018-05-02 09:00 CEST (GLOBE NEWSWIRE) -- Uzņēmuma konsolidētais (neauditētais) apgrozījums 2018. gada pirmajā ceturksnī veido 2 444 tūkst. EUR, kas ir 27% pieaugums pret attiecīgo periodu pērn, un turpina līdzšinējo gadu izaugsmes tendenci.

Pieaugums pamatā sasniegts veiksmīgi turpinot līdzšinējo tirgu apguvi. Straujākā izaugsme ir bijusi Eiropas Savienības valstīs (bez Latvijas), kur apgrozījums audzis par 38%; tāpat spēcīga izaugsme ar 25% pieaugumu bijusi Latvijā; savukārt pārdošana ārpus Eiropas Savienības ceturkšņa griezumā samazinājusies par 4%.

Kopumā uzņēmuma esošajos tirgos valda pozitīvs noskaņojums un ir redzams potenciāls attīstības turpināšanai arī nākošajos šī gada ceturkšņos, saglabājot 2018. gada apgrozījuma prognozi 10 milj. EUR apmērā.

AS Madara Cosmetics akcijas ir atļauts tirgot Nasdaq Baltic First North Market.

AS Madara Cosmetics sertificētais konsultants ir AS LHV Banka.

Uzņēmums AS MADARA Cosmetics ir dibināts 2006. gadā un pārstāvētais kosmētikas zīmols MÁDARA ir pionieris dabīgās kosmētikas segmentā pašmājās. 2016. un 2017. gadā iekļauts starp Latvijas TOP 10 uzņēmumiem un vadītājiem Uzņēmumu reputācijas topā. MADARA izstrādā un ražo visus produktus savās laboratorijās un iekārtās, lai nodrošinātu 100% kontroli pār visiem procesiem. Papildu apliecinājums uzņēmuma augstajām prasībām pret kvalitāti un pilnību visās detaļās ir uzņēmuma ECOCERT sertifikāts, atbilstība GMP (ISO 22716:2007) standartam, kā arī in vitro un in vivo pētījumi. Lai iegūtu vairāk informācijas, aicinām apmeklēt www.madaracosmetics.lv/investoriem/.

Papildu informācija:
         Uldis Iltners