INVISIO lanserar V10, en ny mångsidig kontrollenhet för specialförband


Stockholm den 21 maj 2017

INVISIO (IVSO) utökar sitt produkterbjudande med en ny kontrollenhet för taktisk kommunikation och hörselskydd. INVISIO V10 är framtagen för att möta specialstyrkors behov av en robust och användarvänlig enhet med extern anslutning till en gruppradio. Produkten kommer att lanseras på den internationellt ledande branschmässan för specialstyrkor, SOFIC, i Florida den 21–24 maj 2018.

Specialförbands uppgifter är ofta anpassade för särskilda ändamål och kräver särskilda förmågor och/eller utrustning. Med INVISIO V10 får användaren en liten, lätt och kraftfull kontrollenhet med en anslutningsport till en extern radio. Enheten är vattentät ned till 20 meters djup och har en robust PTT-knapp som gör användningen enkel för både vänster- och högerhänta. Tillsammans med INVISIOs X5-headset säkerställer produkten ett mycket effektivt hörselskydd samtidigt som bäraren kan kommunicera med bibehållen situationsmedvetenhet.

”Vi breddar kontinuerligt mångsidigheten och funktionaliteten hos våra kontrollenheter för att tillgodose olika kunders behov och uppdragsspecifika krav. Med lanseringen av INVISIO V10 har vi ett ännu starkare produkterbjudande och kan supportera våra kunder inom försvar och säkerhet på bästa möjliga sätt”, säger Lars Højgård Hansen, VD, INVISIO.

INVISIOs produkterbjudande består av kommunikations- och hörselskyddssystem anpassade efter professionella användares behov. I portföljen ingår bland annat kontrollenheterna INVISIO V20, INVISIO V50 and INVISIO V60, med en, två respektive tre anslutningsportar. Alla produkter är kompatibla med varandra och kan anslutas plug-and-play till olika headset samt radio- och kommunikationsenheter. Nyligen utökades portföljen även med ett intercomsystem som syftar till att sammanlänka trupper till fots och i fordon.

INVISIOs lösningar används av specialförband inom främst Nato och partnerallierade länder, samt av arméer i bland annat USA, England, Australien, Kanada, Danmark och Sverige.

Produktdemonstrationer på 2018 SOFIC
INVISIO V10 och bolagets övriga produkter kommer att visas på SOFIC i Tampa i Florida. För att boka ett möte, vänligen kontakta ldl@invisio.com.

För mer information, vänligen kontakta:
Lars Højgård Hansen, VD, INVISIO Communications
Mobil: + 45 53 72 7722
E-mail: lhh@invisio.com

Om INVISIO Communications AB (publ)
INVISIO utvecklar och säljer avancerade kommunikationssystem som gör det möjligt för yrkesgrupper i bullriga och uppdragskritiska miljöer att kommunicera, skydda sin hörsel och arbeta effektivt. Bolaget kombinerar specialistkunskaper i akustik och hörsel med ett brett ingenjörskunnande inom bland annat mjukvara, materialteknik och integration. Försäljningen sker via ett globalt nätverk av partners samt via huvudkontoret i Köpenhamn och försäljningskontoren i USA, Frankrike och Italien. INVISIO har säte i Stockholm, Sverige och är noterat på Nasdaq Stockholm (IVSO). Mer information finns på företagets webbplats www.invisio.com.

 

Bilagor

Photo INVISIO V10 for the Special Forces community Photo INVISIO V10

Attachments

INVISIO lanserar V10, en ny mångsidig kontrollenhet för specialförband