Osaluse võõrandamine

AS Skano Group sõlmis 21.05.2018 müügilepingu oma 100% tütarettevõttega Skano Fibreboard Osaühing, millega AS Skano Group müüs osaluse AS-s Trigon Property Development. Aktsiate ülekandmine teostati 21.05.2018.

AS Skano Group nõukogu on tehingu heaks kiitnud 09.05.2018 otsusega.

Tehingu tulemusel Skano Fibreboard Osaühing omandas 169 866,83 euro eest 346 667 AS Trigon Property Development aktsiat, mis moodustavad 7,71% kõigist AS Trigon Property Development  aktsiatest. Skano Fibreboard Osaühing tasub aktsiate eest osade kaupa, hiljemalt 18.juuniks 2018.

AS Trigon Property Development on kinnisvaraarendusettevõte, mis on noteeritud NASDAQ OMX Tallinna Börsil. Hetkel omab AS Trigon Property Development ühte kinnisvaraarendusprojekti, milleks on Niidu arendusala Pärnu linnas.

AS Skano Group omandas võõrandatud 346 667 AS Trigon Property Development aktsiat 12.12.2017 teostatud tehinguga oma emaettevõttelt OÜ Trigon Wood. Tehingu eesmärgiks oli suurendada osalust kinnisvara omavas ettevõttes. Tulenevalt Skano grupi sisemisest strateegilisest otsusest ja grupisisese parema haldamise eesmärgil otsustati osalus AS-s Trigon Property Development müüa teisele grupi ettevõttele, Skano Fibreboard Osaühing. Osalust kinnisvara omavas ettevõttes jääb omama Skano Fibreboard Osaühing.

Vastavalt NASDAQ OMX Tallinna Börsi poolt emitendile kehtestatud reeglitele tuleb eelnimetatud müügitehingut käsitleda tehinguna seotud osapoolega. AS Skano Group omab 100% osalust Skano Fibreboard Osaühingus. Tehingu tulemusel AS Skano Group enam ei oma osalust AS-is Trigon Property Development.

AS Skano Group nõukogu ja juhatuse liikmed ei ole tehingust muul viisil isiklikult huvitatud. Tehing on sooritatud turutingimustel. Tehing ei oma olulist mõju AS Skano Group kasumile, varadele ja kohustustele.

Torfinn Losvik
Juhatuse liige