Vakuutusosakeyhtiö Garantia laajentaa vuokratakaustoimintaan yritysostolla


TAALERI OYJ                                 LEHDISTÖTIEDOTE                     22.5.2018

Vakuutusosakeyhtiö Garantia laajentaa vuokratakaustoimintaan yritysostolla

Vakuutusosakeyhtiö Garantia on sopinut ostavansa Suomen Vuokravastuu Oy:n (SVV) osakekannan ja yhtiöstä tulee Garantian kokonaan omistama tytäryhtiö. Suomen Vuokravastuu Oy on vuonna 2015 perustettu yhtiö, joka tekee takaustuotteita kahdella brändillä: Takaamo ja Securent. Lisäksi SVV tekee räätälöityjä ratkaisuja asiakkaiden tarpeisiin.

Takaamo-vuokratakauspalvelu on ilmainen lisäpalvelu vuokranantajille. Vuokratakauspalvelu takaa vuokralaisen puolesta paitsi vuokrat myös kaikki muut vuokrasopimuksessa mainitut velvoitteet ja on suuruudeltaan kolmen kuukauden vuokraa vastaava summa. Palvelu mahdollistaa vuokralaiselle vaihtoehtoisen valinnan rahavakuuden rinnalle ja poistaa vuokraamiseen liittyviä esteitä. (www.takaamo.fi)

Securent-verkkokauppa on suunnattu suomalaisille vuokranantajille. Verkkokaupasta vuokranantaja voi ostaa tuotteita, jotka turvaavat asuntosijoittamiseen liittyviä riskejä, parantavat asuntojen vuokrattavuutta sekä tuovat helppoutta vuokralaisten hallintaan. Securent –takaukset mahdollistavat mm. asunnon vuokraamisen ilman vuokralaiselta vaadittavaa rahavakuutta. Securentin tuotteet ovat vuokranantajalle verotuksessa vähennyskelpoisia pääomatulojen hankkimisesta ja säilyttämisestä johtuneita menoja. (www.securent.fi)

SVV:n räätälöidyt tuotteet ovat innovatiivisia ratkaisuja, jotka tekevät vuokraamisesta tehokkaampaa ja turvallisempaa. Ratkaisuilla voidaan luoda uusia lisäarvoa tuottavia palveluita, tehostaa nykyisiä vuokrausprosesseja ja poistaa vakuuden käsittelyä. Ratkaisut parantavat asuntojen vuokrattavuutta, vuokrausastetta ja kilpailukykyä asuntomarkkinoilla. Palveluja räätälöidään pääsääntöisesti vuokravälitysliikkeille sekä suuriin vuokra-asuntoportfolioihin.

”Olemme jo useamman vuoden ajan olleet tukemassa SVV:n kasvutarinaa. Nyt oli luonteva hetki yhdistää SVV:n into ja innovatiivisuus Garantian toimialaosaamiseen ja vahvaan vakavaraisuuteen”, toteaa Garantian toimitusjohtaja Vesa Aho. ”Garantia tuo toimintaamme lisää uskottavuutta ja mahdollistaa kasvun jatkumisen. Toimintamme jatkuu nykyisen kaltaisena, mutta osana Garantiaa pystymme tarjoamaan asiakkaillemme entistä monipuolisempia ratkaisuja ja takaamaan suurempia asuntoportfolioita”, summaa SVV:n myyntijohtaja Tero Konstari.

Tavoitteena on jatkossa tarjota monipuolisia takausratkaisuja vuokranantajille ja välitysliikkeille.

Taaleri Oyj
Viestintä

Lisätietoja:
Vesa Aho, Toimitusjohtaja, Vakuutusosakeyhtiö Garantia, 050 343 1841, vesa.aho@garantia.fi

Tero Konstari, Myyntijohtaja, Suomen Vuokravastuu Oy, 040 643 4115, tero.konstari@takaamo.fi
Garantia lyhyesti

Garantia on vuonna 1993 perustettu takausvakuutuksiin erikoistunut yksityinen vahinkovakuutusyhtiö, joka kuuluu Taaleri konserniin. Garantia tarjoaa yrityksille lainatakauksia, kaupallisia takauksia ja jäännösarvotakauksia sekä kuluttajille yhteistyökumppaneiden kautta asuntolainojen takauksia. Lisäksi Garantia tarjoaa sijoitustakauksia. Garantian vakuutusmaksutuotot vuonna 2017 olivat 11 miljoonaa euroa, yhdistetty kulusuhde 60 prosenttia ja tulos ennen veroja 16,8 miljoonaa euroa. Takausvakuutuskanta oli 1,5 miljardia euroa. Garantian vakavaraisuus on vahva. Garantiassa työskentelee 25 asiantuntijaa. Garantian toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

 

Taaleri lyhyesti

Taaleri on finanssiryhmä, jonka emoyhtiö Taaleri Oyj:n osake on listattu Nasdaq Helsinki Oy:n ylläpitämälle pörssilistalle. Taaleri-konserni koostuu kolmesta liiketoiminta-alueesta: Varainhoito, Rahoitus ja Energia. Taalerin palvelut on suunnattu institutionaalisille sijoittajille, yrityksille sekä yksityishenkilöille. Konsernin liiketoiminnalliset tytäryhtiöt ovat: Taaleri Varainhoito Oy ja sen tytäryhtiöt, Taaleri Pääomarahastot Oy-konserni, Taaleri Sijoitus Oy-konserni, Taaleri Energia Oy-konserni sekä Vakuutusosakeyhtiö Garantia. Lisäksi Taalerilla on osakkuusyhtiöt Fellow Finance Oyj, joka tarjoaa vertaislainapalveluja ja Ficolo Oy, joka kehittää datakeskuksia.

Taalerilla oli joulukuun 2017 lopussa hallinnoitavia varoja 5,6 miljardia euroa ja varainhoidon asiakkaita 4 400. Taaleri Oyj:llä on noin 3 900 osakkeenomistajaa. Taalerin toiminta on Finanssivalvonnan valvomaa.

Lisää tietoa yrityksestämme ja palveluistamme:

www.taaleri.com
www.fellowfinance.fi
www.garantia.fi
www.inderes.fi

Taaleri Twitterissä


 Sophie Jolly, viestintäjohtaja, sophie.jolly@taaleri.com, puh. 040 828 7317