Source: Biohit Oyj

KUTSU BIOHIT OYJ:N YLIMÄÄRÄISEEN YHTIÖKOKOUKSEEN


Biohit Oyj Pörssitiedote 2.7.2018 klo 9:30 paikallista aikaa (EEST)

Biohit Oyj:n osakkeenomistajat kutsutaan ylimääräiseen yhtiökokoukseen, joka pidetään torstaina 16.8.2018 klo 16.00 alkaen Vanhalla Ylioppilastalolla, osoitteessa Mannerheimintie 3, 00100 Helsinki. Kokoukseen ilmoittautuneiden vastaanotto ja äänestyslippujen jakaminen kokouspaikalla alkaa kello 15.00. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu.


A. Ylimääräisessä yhtiökokouksessa käsiteltävät asiat

1. Kokouksen avaaminen
 

2. Kokouksen järjestäytyminen
 

3. Pöytäkirjantarkastajien ja ääntenlaskun valvojien valitseminen
 

4. Kokouksen laillisuuden toteaminen
 

5. Läsnä olevien toteaminen ja ääniluettelon vahvistaminen

6. Hallituksen jäsenten lukumäärästä päättäminen

Osakkeenomistajat, jotka edustavat yli 50 % kaikista yhtiön osakkeiden tuomista äänistä, ovat ilmoittaneet esittävänsä yhtiökokoukselle, että hallituksen jäsenten lukumääräksi vahvistettaisiin kuusi (6).


7. Uuden hallituksen jäsenen valitseminen

Osakkeenomistajat, jotka edustavat yli 50 % kaikista yhtiön osakkeiden tuomista äänistä, ovat ilmoittaneet esittävänsä yhtiökokoukselle, että varsinaisessa yhtiökokouksessa valittujen hallituksen jäsenten lisäksi seuraava henkilö valitaan hallitukseen seuraavan varsinaisen yhtiökokouksen päättymiseen saakka: Toimitusjohtaja Liu Feng Biohit HealthCare (Hefei) Co., Ltd:stä. Lisätietoja jäsenehdokkaasta löytyy yhtiön internet-sivuilta osoitteessa www.biohit.fi/sijoittajat.


8. Kokouksen päättäminen

   

B. Yhtiökokousasiakirjat

Edellä mainitut yhtiökokouksen asialistalla olevat osakkeenomistajien päätösehdotukset ja tämä kokouskutsu ovat osakkeenomistajien nähtävillä Biohit Oyj:n internet-sivuilla osoitteessa www.biohit.fi/sijoittajat 2.7.2018 klo 10.30. Osakkeenomistajien päätösehdotukset ovat myös nähtävillä yhtiökokouksessa, ja niistä sekä tästä kokouskutsusta lähetetään pyydettäessä jäljennökset osakkeenomistajille.

   
C. Ohjeita kokoukseen osallistujille

1. Osallistumisoikeus ja ilmoittautuminen

Oikeus osallistua yhtiökokoukseen on osakkeenomistajalla, joka on yhtiökokouksen täsmäytyspäivänä maanantaina 6.8.2018 rekisteröitynä Euroclear Finland Oy:n ylläpitämään yhtiön osakasluetteloon. Osakkeenomistaja, jonka osakkeet on merkitty hänen henkilökohtaiselle suomalaiselle arvo-osuustililleen, on rekisteröity yhtiön osakasluetteloon.

Yhtiön osakasluetteloon merkityn osakkeenomistajan, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, tulee ilmoittautua viimeistään maanantaina 13.8.2018 klo 10.00, jolloin ilmoittautumisen on oltava perillä.

Yhtiökokoukseen voi ilmoittautua:

• internet-sivuilla: www.biohit.fi/sijoittajat
• puhelimitse: 020 770 6889 arkisin klo 9–16 välisenä aikana
• kirjeitse: Biohit Oyj, Yhtiökokous, Laippatie 1, 00880 Helsinki

Ilmoittautumisen yhteydessä tulee ilmoittaa osakkeenomistajan nimi, henkilötunnus, osoite, puhelinnumero sekä mahdollisen asiamiehen tai avustajan nimi ja asiamiehen henkilötunnus. Osakkeenomistajien Biohit Oyj:lle luovuttamia henkilötietoja käytetään vain yhtiökokouksen ja siihen liittyvien tarpeellisten rekisteröintien käsittelyn yhteydessä.

Yhtiökokouksessa läsnä olevalla osakkeenomistajalla on yhtiökokouksessa osakeyhtiölain 5 luvun 25 §:n mukainen kyselyoikeus käsiteltävistä asioista.
 

2. Hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja

Hallintarekisteröityjen osakkeiden omistajalla on oikeus osallistua yhtiökokoukseen niiden osakkeiden nojalla, joiden perusteella hänellä olisi oikeus olla merkittynä Euroclear Finland Oy:n pitämään osakasluetteloon yhtiökokouksen täsmäytyspäivänä eli maanantaina 6.8.2018. Osallistuminen edellyttää lisäksi, että osakkeenomistaja on näiden osakkeiden nojalla tilapäisesti merkitty Euroclear Finland Oy:n pitämään osakasluetteloon viimeistään maanantaina 13.8.2018 klo 10.00 mennessä. Hallintarekisteriin merkittyjen osakkeiden osalta tämä katsotaan ilmoittautumiseksi yhtiökokoukseen.

Hallintarekisteröidyn osakkeen omistajaa kehotetaan pyytämään omaisuudenhoitajaltaan tarvittavat ohjeet koskien ilmoittautumista merkittäväksi tilapäisesti osakasluetteloon, valtakirjojen antamista ja ilmoittautumista yhtiökokoukseen. Omaisuudenhoitajan tilinhoitajayhteisön tulee ilmoittaa hallintarekisteröidyn osakkeen omistaja, joka haluaa osallistua yhtiökokoukseen, merkittäväksi yhtiön tilapäiseen osakasluetteloon viimeistään edellä mainittuun ajankohtaan mennessä.
 

3. Asiamiehen käyttäminen ja valtakirjat

Osakkeenomistaja saa osallistua yhtiökokoukseen ja käyttää siellä oikeuksiaan asiamiehen välityksellä. Osakkeenomistajalla voi olla useita asiamiehiä, jotka edustavat osakkeenomistajaa eri arvopaperitileillä olevilla osakkeilla. Tällöin ilmoittautumisen yhteydessä on ilmoitettava osakkeet, joiden perusteella kukin asiamies edustaa osakkeenomistajaa.

Osakkeenomistajan asiamiehen on esitettävä päivätty valtakirja ja kaupparekisteriote. Valtakirjat ja kaupparekisteriotteet pyydetään toimittamaan alkuperäisinä viimeistään maanantaina 13.8. 2018 klo 10.00 mennessä postitse osoitteeseen Biohit Oyj, Yhtiökokous, Laippatie 1, 00880 Helsinki.
 

4. Muut tiedot

Biohit Oyj:n osakepääoma koostuu kokouskutsun päivänä 2.7.2018 yhteensä 14 889 278 osakkeesta. Osakkeet jakautuvat A- ja B-sarjan osakkeisiin. A-sarjan osakkeita on yhteensä 2 975 500 kpl, jotka edustavat yhteensä 59 510 000 ääntä ja B-sarjan osakkeita 11 913 778 kpl, jotka edustavat yhteensä 11 913 778 ääntä.


Helsingissä 2. heinäkuuta 2018

Biohit Oyj
Hallitus

  

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Semi Korpela, Biohit Oyj
puh. +358 9 773 861
investor.relations@biohit.fi
www.biohit.fi


Biohit Oyj lyhyesti

Biohit Oyj on globaaleilla markkinoilla toimiva suomalainen bioteknologiayritys. Biohitin missio on "Innovating for Health” - tuotamme innovatiivisia tuotteita ja palveluita edistämään tutkimusta ja varhaista diagnostiikkaa. Biohitin pääkonttori on Helsingissä, ja tytäryhtiöt sijaitsevat Italiassa ja Iso-Britanniassa. Biohitin B-sarjan osakkeet (BIOBV) noteerataan Nasdaq Helsingin Small cap/Terveydenhuolto-ryhmässä. www.biohit.fi