Source: ALM Equity AB

Svenska Nyttobostäder ingår avtal med Handelshögskolan i Stockholm

Stockholm, 2018-08-30

Svenska Nyttobostäder, som ingår i ALM Equity-koncernen, ingår avtal med Handelshögskolan i Stockholm om 40 nyproducerade lägenheter i Hässelby Strand. Avtalet löper under fem år från och med mars 2019 med möjlig förlängning. Det nya lägenhetsbeståndet kommer att hyras ut på blockhyresavtal och Handelshögskolan kommer att hantera all förmedling. 

Lars Strannegård, rektor för Handelshögskolan, ser bostadsförsörjning som en viktig pusselbit för att kunna rekrytera internationella studenter till det välrenommerade Mastersprogrammet.
”Det känns bra att kunna erbjuda studenterna ett kommunikationsnära läge till skolan som dessutom är ett av Stockholms mest natursköna och sjönära lägen. Tunnelbanan är precis utanför dörren och gröna linjen tar studenterna raka spåret till Handelshögskolan” säger Lars Strannegård.

De nya lägenheterna är redan under produktion och kommer vara inflyttningsklara 1 mars 2019.  Projektet består enbart av välplanerade ettor och tvåor och ligger 20 meter från Hässelby Strands tunnelbanestation. I fastigheten med närområde finns även utvecklad service såsom matbutik, paketutlämning, apotek, gym, café, restauranter med mera.

”Det känns bra att kunna hjälpa en av Sveriges ledande institutioner med bostadsförsörjningen som annars är ett stort problem, speciellt i Stockholm” säger Tommy Johansson som är stolt över samarbetet, och fortsätter;
”Närmare tunnelbanan och i ett samlat bestånd som vi nu levererar är det svårt att hitta. Svenska Nyttobostäder har sedan 2010 arbetat målmedvetet för att bli en stark aktör och ledande leverantör av lägenheter till institutioner. Det känns därför extra roligt att få ett kvitto på det nedlagda arbetet när en så stark och bra hyresgäst som Handelshögskolan väljer oss som partner”.

Med denna affär inkluderad uppgår Svenska Nyttobostäders totala uthyrning till 527 bostäder i Stockholm. 
”Stockholmsregionen är norra Europas motor. Innovationerna flödar, företag startas och näringslivet plöjer på. Ska detta kunna fortsätta, så krävs det lösningar på den bostadssituation som vi ser i våra storstäder” säger Tommy Johansson, affärsområdeschef för Svenska Nyttobostäder.


För mer information kontakta: Tommy Johansson, Svenska Nyttobostäder, 070-861 06 13

Svenska Nyttobostäder är ett managementbolag, till 100% ägt av ALM Equity, som åt externa investerare förvaltar och hyr ut bostäder i kommunikationsnära lägen i Stockholm. Bolagets ersättningsmodell ger ett succesivt ägande i förvaltningsbolagen. Bolaget skapades 2010 för att tillgodose marknaden för personalbostäder som under många år sålts ut av företag, kommuner, landsting och andra institutioner.

ALM Equity är ett fastighetsutvecklingsbolag (Real Estate Developer). Bolaget förvärvar, strukturerar, utvecklar och säljer projekt, framförallt bostäder. ALM Equitys aktie är listad på NASDAQ OMX First North med kortnamnet ALM och preferensaktien med kortnamnet ALM PREF. Certified Adviser är Erik Penser Bank AB. Mer information om bolaget finns på www.almequity.se