AS Olainfarm” grupas realizācija augustā palielinājusies par 13%

AS “Olainfarm” provizoriskie konsolidētie 2018. gada augusta rezultāti liecina, ka produktu realizācija ir sasniegusi 9,1 miljonu eiro, kas ir par 13% vairāk nekā 2017. gada augustā. Lielākais realizācijas pieaugums vērojams Itālijā, kur tā pērnā gada zemās bāzes dēļ palielinājusies par 11 650%, un Kirgizstānā  - par 292%. Produktu realizācija visvairāk ir samazinājusies Turkmenistānā - par 31%, un Krievijā - par 9%.  AS “Olainfarm” koncerna lielākie noieta tirgi augustā bija Krievija, Latvija un Baltkrievija.

2018.augusts, konsolidētā realizācijāApjoms, tūkst. EURĪpatsvars kopējā realizācijāIzmaiņas pret 2017.gada augustu
Latvija270130%15%
Krievija239626%-9%
Baltkrievija121413%50%
Ukraina97011%97%
Nīderlande3394%183%
Kazahstāna2923%19%
Turkmenistāna1331%-31%
Tadžikistāna1281%27%
Kirgizistāna1181%292%
Itālija941%11650%
Citas7238%-1%
Kopā9108100%13%

AS “Olainfarm” piederošā aptieku tīkla SIA “Latvijas aptieka” realizācija 2018. gada augustā veidoja 1,9 miljonus eiro, kas ir par 20% vairāk nekā 2017. gada augustā. Šajā laikā darbojās 69 aptiekas. SIA “Silvanols” apgrozījums 2018. gada augustā bija 0.42 miljoni eiro, kas ir par 13% vairāk nekā šajā periodā 2017. gadā. Elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāja SIA “Tonus Elast” realizācija 2018. gada augustā veidoja 0.88 miljonus eiro, kas ir par 21% vairāk nekā 2017. gada augustā.

2018. gada 8 mēnešu laikā provizoriskais konsolidētais AS “Olainfarm” realizācijas apjoms ir sasniedzis 79,5 miljonus eiro, kas ir par 4% vairāk nekā 2017. gada astoņos mēnešos. Visstraujākais realizācijas pieaugums šajā laikā ir vērojams Tadžikistānā, kur tās apjoms ir palielinājies par 51%, un Baltkrievijā – par 42%. Lielākais kritums produktu realizācijā šajā laikā bija Krievijā, kur tā samazinājās par 10%, un Polijā – par 4%. AS “Olainfarm” koncerna lielākie noieta tirgi 2018. gada astoņos mēnešos  bija Krievija, Latvija, Ukraina un Baltkrievija.

2018.gada 8 mēneši, konsolidētā realizācijāApjoms, tūkst. EURĪpatsvars kopējā realizācijāIzmaiņas pret 2017.gada 8 mēnešiem
Latvija2257828%17%
Krievija2235728%-10%
Baltkrievija995313%42%
Ukraina783810%23%
Kazahstāna22963%1%
Uzbekistāna15852%26%
Vācija12942%10%
Lietuva12162%25%
Tadžikistāna9611%51%
Polija9411%-4%
Citas852311%2%
Kopā79542100%4%

2018.gada astoņu mēnešu laikā AS “Olainfarm” piederošā aptieku tīkla SIA “Latvijas aptieka” realizācija sasniedza 16 miljonus eiro, kas ir par 21% vairāk nekā pērn. SIA “Silvanols” apgrozījums 2018.gada astoņos mēnešos sasniedza 3.7 miljonus eiro. Tas ir par 8% vairāk nekā gadu iepriekš. SIA “Tonus Elast” realizācija pārskata periodā bija 5.4 miljoni eiro, kas ir tikpat, cik līdzīgā laika posmā 2017.gadā.

Pēc nekonsolidētajiem AS “Olainfarm” provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija 2018. gada augustā veidoja 6,8 miljonus eiro, kas ir par 12% vairāk nekā 2017. gada augustā. Lielākais realizācijas pieaugums zemās pērnā gada bāzes dēļ vērojams Itālijā, kur tās apjoms ir palielinājies par 11049%, Nīderlandē – par 182%, un Ukrainā – par 140%. Produktu realizācija visvairāk ir samazinājusies Turkmenistānā – par 31%. Būtiskas produktu piegādes šajā laika posmā ir veiktas arī uz Poliju, bet lielākie noieta tirgi bija Krievija, Latvija un Ukraina.

2018.augusts, nekonsolidētā realizācijāApjoms, tūkst. EURĪpatsvars kopējā realizācijāIzmaiņas pret 2017.gada augustu
Krievija184227%-19%
Latvija132919%16%
Baltkrievija109916%41%
Ukraina96414%140%
Nīderlande3395%182%
Kazahstāna2233%12%
Turkmenistāna1332%-31%
Tadžikistāna1092%7%
Itālija941%11049%
Polija931%N/A
Citas6039%13%
Kopā6828100%12%

Pēc nekonsolidētajiem AS “Olainfarm” provizoriskajiem rezultātiem produktu realizācija 2018.gada astoņos mēnešos  veidoja 60.3 miljonus eiro, kas ir par 1% mazāk kā 2017.gada astoņos mēnešos. Visstraujākais realizācijas pieaugums šajā laikā ir vērojams Japānā, kur tās apjoms palielinājies par 321%, un Tadžikistānā – par 52%. Lielākais realizācijas kritums 2018.gada astoņos mēnešos ir novērojams Krievijā, kur tā ir samazinājusies par 15%. AS “Olainfarm” lielākie noieta tirgi šajā laikā bija Krievija, Latvija, Ukraina un Baltkrievija.

2018.gada 8 mēneši, nekonsolidētā realizācijāApjoms, tūkst. EURĪpatsvars kopējā realizācijāIzmaiņas pret 2017.gada 8 mēnešiem
Krievija1928432%-15%
Latvija1076418%15%
Baltkrievija857714%24%
Ukraina769313%24%
Uzbekistāna15853%26%
Kazahstāna14762%-11%
Vācija12942%-12%
Lietuva11622%46%
Tadžikistāna9262%52%
Japāna7311%321%
Citas683711%13%
Kopā60329100%-1%

AS „Olainfarm” akcionāru sapulcē šī gada 5. jūnijā tika apstiprināts uzņēmuma darbības plāns, kas paredz, ka tā nekonsolidētais apgrozījums 2018. gadā sasniegs 96 miljonus eiro, savukārt konsolidētais apgrozījums – 130 miljonus eiro. Saskaņā ar šeit publicētajiem provizoriskajiem apgrozījuma rādītājiem astoņu mēnešu laikā ir sasniegti 63% no plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 61% no plānotā konsolidētā apgrozījuma.

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 50 valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Papildu informācija:

Inga Krūkle, AS “Olainfarm” valdes locekle