Sanionas spin-out Scandion Oncology får godkännande att noteras på Spotlight Stock Market


PRESSMEDDELANDE

1 oktober 2018

Saniona, ett ledande biomedicinbolag inom jonkanalsforskning, meddelade idag att deras spin-out Scandion Oncology har godkänts för notering på Spotlight Stock Market. Scandion Oncology planerar att anskaffa omkring 26 MSEK till ett pre money-värde om 43,7 MSEK i en kommande börsnotering. Teckningsperioden kommer att löpa den 4–18 oktober 2018, och den första handelsdagen på Spotlight Stock Market är planerad till den 8 november 2018.

– Vi beslutade 2017 att sälja tillgången SCO-101 eftersom cancer inte tillhör vårt fokusområde. Det är mycket glädjande att Scandion Oncology nu skaffar kapital för att finansiera en Fas 2-studie med SCO-101 för behandling av patienter med kemoterapiresistent spridd bröstcancer. Före finansieringen äger Saniona omkring 46,5 procent av aktierna i Scandion Oncology. Vi anser därför att Scandion Oncologys utveckling av innovativa behandlingar av kemoterapiresistenta cancerformer inte bara kommer cancerpatienter till godo, utan även Sanionas aktieägare, säger Jørgen Drejer, VD för Saniona.

Scandion Oncology grundades i maj 2017 och förvärvade därefter Sanionas kliniska kandidat, SCO-101, som har utvärderats i Fas 1-studier för en annan indikation. 2015 beviljade Saniona forskare vid Köpenhamns Universitet rätt att testa SCO-101 och besläktade substanser i sina screeningssystem. Detta ledde till upptäckten att vissa substanser visade potential att övervinna kemoterapiresistens genom att återställa cancercellernas känslighet mot standardkemoterapi. Parterna lämnade in patent och bildade Scandion Oncology för vidareutveckling och kommersialisering av denna upptäckt. Förutom SCO-101 förvärvade Scandion en plattform bestående av en stor serie av kemiska analoger och tillhörande know-how.

Mer information om Scandion Oncology och den planerade börsnoteringen finns på bolagets webbplats: www.scandiononcology.com

För mer information, vänligen kontakta:

Thomas Feldthus, vVD och CFO, Saniona, Mobil: +45 2210 9957, E-mail: tf@saniona.com

Denna information är sådan information som Saniona AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 1 oktober 2018 kl. 14.00 CEST.

Om Saniona

Saniona är ett forsknings- och utvecklingsbolag fokuserat på läkemedel för sjukdomar i centrala nervsystemet, autoimmuna sjukdomar, metabola sjukdomar och smärtlindring. Saniona har fyra program under klinisk utveckling. Saniona har för avsikt att utveckla och kommersialisera behandlingar av sällsynta indikationer såsom Prader-Willis syndrom på egen hand. Forskningen är inriktad på jonkanaler och bolaget har en bred portfölj av projekt i tidig fas. Saniona har samarbeten med Boehringer Ingelheim GmbH, Productos Medix, S.A de S.V och Cadent Therapeutics. Sanionas forskningscenter har sin bas i Köpenhamn, och bolagets aktier är noterade på Nasdaq Stockholm Small Cap (OMX: SANION).  Läs mer på: www.saniona.com.

Om Scandion Oncology

Scandion Oncology är ett bioteknikbolag grundat 2017 i syfte att angripa en av de största utmaningarna inom modern onkologi – behandling av cancer som innehåller läkemedelsresistenta cellkloner eller som har utvecklat resistens mot ett tidigare givet cancerläkemedel. Bolagets ledande läkemedelskandidat, SCO-101, har i prekliniska djurstudier visat sig signifikant förbättra effekten av viss standardiserad cancerbehandling när den ges i kombination. SCO-101 har i in vitro-studier visat sig återställa kemoterapi-känslighet i resistenta celler.

Investerarträffar

I samband med nyemissionen kommer representanter från Scandion Oncology att presentera verksamheten och framtidsplaner vid ett antal investerarträffar. Se nedanstående schema för detaljer.

Datum och tidArrangemangPlatsAnmälan
4 oktober 2018
Kl. 17:30 - 19:30
InvesterarträffRadisson Royal Copenhagen,
Hammerichsgade 1,
Köpenhamn
Anmälan sker via
www.sedermera.se
    
11 oktober 2018
Kl. 11:00 - 18.00
Sedermeradagen
Göteborg
Elite Park Avenue Hotel
Kungsportsavenyen 36,
Göteborg
Anmälan sker via
www.sedermera.se
    
12 oktober 2018
Kl. 11:30 - 13:00
InvesterarträffScandic Klara,
Slöjdgatan 7,
Stockholm
Anmälan sker via
www.sedermera.se

Bilaga


Attachments

20181001 - PR - Scandion Oncology approved for listing - SWE