Novo Nordisk udnævner Ludovic Helfgott til koncerndirektør for Biopharm


Bagsværd, den 15. oktober 2018 - Novo Nordisk A/S meddeler i dag, at Ludovic Helfgott er udnævnt til koncerndirektør for Biopharm med virkning fra 3. april 2019.

Ludovic Helfgott skal med base i Zürich i Schweiz stå i spidsen for udvikling af Novo Nordisks Biopharm-forretning, som omfatter virksomhedens aktiviteter indenfor hæmofili og humant væksthormon. Han bliver medlem af Novo Nordisks koncerndirektion og skal rapportere til administrerende direktør Lars Fruergaard Jørgensen.

Ludovic Helfgott kommer fra AstraZeneca, hvor han senest har været direktør for virksomhedens globale aktiviteter indenfor hjerte-kar-, stofskifte- og nyresygdomme med ansvar for såvel aktiver under udvikling som markedsførte aktiver. Han blev ansat i AstraZeneca i 2005 med ansvar for international salgseffektivitet og har siden varetaget forskellige operationelle ledelsesroller med stigende ansvar i Italien, Spanien og koncernhovedkvarteret. Ludovic Helfgott er fransk statsborger og har en MBA fra Insead.

I en kommentar til sin nye rolle siger han: "Jeg glæder mig til at starte i Novo Nordisk og ser frem til sammen med Biopharm-teamet at arbejde for at skabe bedre livskvalitet for mennesker med hæmofili, vækstforstyrrelser og andre alvorlige kroniske sygdomme."

Jesper Brandgaard, koncerndirektør for Biopharm & Legal Affairs, har besluttet at trække sig tilbage efter en imponerende 20-årig karriere i Novo Nordisk. Han fortsætter som leder af Biopharm & Legal Affairs, indtil Ludovic Helfgott overtager ansvaret for Novo Nordisks Biopharm-forretning.

Lars Fruergaard Jørgensen siger: "Jeg er meget glad for at byde Ludovic Helfgott velkommen til Novo Nordisk og direktionen. Han kommer med stor erfaring med udvikling og lancering af behandlinger til mennesker med kroniske sygdomme og vil i sin nye rolle bidrage til at drive den fortsatte udvikling af vores Biopharm-forretning. Samtidig vil jeg gerne takke Jesper Brandgaard for hans enorme bidrag til Novo Nordisk, både som vores koncernøkonomidirektør gennem mange år og senest som leder af Biopharm, hvor han har taget vigtige skridt til at bringe forretningen tilbage på vækstsporet. Jeg er glad for, at Jesper fortsætter i sin nuværende rolle, indtil Ludovic tiltræder sin nye stilling i Novo Nordisk."

Jesper Brandgaard siger: "Det har været et privilegium for mig at være en del af Novo Nordisks rejse gennem mine 20 år i virksomheden. Med stærke afløsere på plads indenfor Finance, Legal Affairs og Biopharm er april 2019 et godt tidspunkt for mig til at forlade virksomheden og i stedet forfølge en karriere i bestyrelsesregi."

Dette er en oversættelse af den originale engelske selskabsmeddelelse. I tilfælde af uoverensstemmelser mellem den danske og den engelske version er den engelske gældende.

Yderligere information

Medier:    
Charlotte Zarp-Andersson +45 3079 7603 czpa@novonordisk.com
     
Investorer:    
Peter Hugreffe Ankersen +45 3075 9085 phak@novonordisk.com
Anders Mikkelsen +45 3079 4461 armk@novonordisk.com
Valdemar Borum Svarrer +45 3079 0301 jvls@novonordisk.com

                                  
                                  
Selskabsmeddelelse nr. 78 / 2018


Attachments

PR181015_EVP_Biopharm_DK