Source: Raisio Oyj

Raisio Oyj: Venäjän raja auki kalanrehuille

Raisio Oyj, pörssitiedote 7.12.2018

VENÄJÄN RAJA AUKI KALANREHUILLE

Venäjän viranomaiset ovat ilmoittaneet kalanrehujen tuontikiellon päättymisestä ja rajan avaamisesta 6.12.2018. Venäjän raja on ollut kiinni 4.8.2018 alkaen. Siitä johtuen Raisioaqua ei ole voinut toimittaa kalanrehuja venäläisille asiakkailleen. Luoteis-Venäjä on Raisioaquan kalanrehujen suurin markkina-alue.

Venäjän viranomaiset ilmoittivat sulkevansa rajan sen jälkeen, kun Raisioaquan kalanrehuista löytyi kesällä rajatarkastuksissa tehdyissä analyyseissä muuntogeenistä soijaa. Muuntogeenistä ainesta oli todettu pitoisuuksina, jotka ylittivät EU-lainsäädännön mukaisen merkintärajan ja Venäjän lainsäädännön mukaisen rajan.

Raisio-konserni on sitoutunut geenimuuntelemattomien raaka-aineiden käyttöön. Raisioaquan kalanrehuissa käyttämän soijatuotteen toimitti suomalainen tavarantoimittaja, jolla oli vastuu siitä, että tuote on sopimuksen mukainen. Raisio jatkaa tavarantoimittajan kanssa neuvotteluja Raisioaquan liiketoiminnalle aiheutuneiden vahinkojen korvaamisesta.

Raisioaqua on pitänyt tiiviisti yhteyttä asiakkaidensa kanssa vientikiellon ajan ja jatkaa välittömästi kauden 2019 toimitussopimuksien viimeistelyä. Kalanrehujen sesonki kestää keväästä pitkälle syksyyn.


RAISIO OYJ

Heidi Hirvonen
viestintä- ja IR-päällikkö
p. 050 567 3060

Lisätietoja:

toimitusjohtaja Pekka Kuusniemi, p. 050 537 3883


Raisio Oyj

Raisio on kansainvälinen yhtiö, joka keskittyy terveelliseen ja vastuullisesti tuotettuun ruokaan. Tunnettuja brändejämme ovat mm. Benecol, Elovena, Nalle ja Sunnuntai. Raision tuotteissa korostuvat hyvinvointi, terveellisyys, maku ja kestävä kehitys. Vahva osaamisemme ja into kehittää uutta varmistavat kannattavan kasvun. Raision osakkeet noteerataan Nasdaq Helsinki Oy:ssä. Vuonna 2017 konsernin jatkuvien toimintojen liikevaihto oli 235 miljoonaa euroa ja vertailukelpoinen liiketulos 36 miljoonaa euroa. Meidän ruokamme tekee hyvää Terveydelle, Sydämelle ja Maalle. Lisätietoja Raisiosta löytyy osoitteesta www.raisio.com.

Jakelu
Nasdaq
Keskeinen media
www.raisio.com