„Olainfarm” grupas realizācija 2018. gadā pārsniedz 123 miljonus

Konsolidētie rezultāti – decembris un 12 mēneši

AS “Olainfarm” provizoriskie konsolidētie 2018. gada decembra rezultāti liecina, ka Grupa realizējusi produkciju par 11,1 miljonu eiro, kas ir par  10% vairāk,  nekā pērnā gada decembrī.  Savukārt divpadsmit mēnešu provizoriskie pārdošanas rezultāti uzrāda 8% realizācijas pieaugumu attiecībā pret 2017.gada provizoriskajiem rādītājiem, sasniedzot 123,6 miljonus eiro.  Attiecībā pret 2017. gada finanšu pārskatā uzrādītajiem grupas realizācijas apjomiem, ir sasniegts realizācijas pieaugums 1% apmērā.    “Olainfarm” grupas produkcija gada laikā tika pārdota 54 pasaules valstīs.

Kā liecina konsolidētie decembra realizācijas dati, trīs lielākie koncerna noieta tirgi ir Krievija, kur, salīdzinājumā ar iepriekšējā gada decembri realizācijas apjoms ir samazinājies par 7%, Latvija, kur šajā pat laika posmā realizācijas apjoms ir pieaudzis par 19%, un Ukraina ar 37% samazinājumu.  No 10 lielākajiem noieta tirgiem neliels (-2%) samazinājums vērojams vēl tikai Uzbekistānā.  Visos citos galvenajos noieta tirgos decembra laikā ir panākts realiācijas apjomu pieaugums, no kuriem lielākais sasniegts Japānā (5568%), Polijā (300%) un Kazahstānā (116%).

2018 gadā “Olainfarm”  grupas lielākie noieta tirgi saglabājušies nemainīgi - Krievija (īpatsvars 31%),  Latvija (28%), Baltkrievija (11%) un Ukraina (9%). Uzņēmuma lielāko tirdzniecības partneru vidū ir arī Kazahstāna, Uzbekistāna, Vācija, Lietuva, Polija un Tadžikistāna. Straujākais pārdošanas pieaugums atskaites periodā sasniegts Baltkrievijā, kur realizēts par 54% vairāk nekā pērn šajā laikā, un Tadžikistānā, kur pārdošanas augušas par 32% attiecībā pret pērno gadu. Par 28% augusi realizācija Polijā un Uzbekistānā. No lielākajiem noieta tirgiem realizācijas samazinājums (par 5%) ir vērojams tikai Krievijā.

2018. gada decembris, konsolidētie rezultāti Realizācija tūkst. eiro Īpatsvars kopējā
Izmaiņas pret 2017. gada decembri
Krievija 4 150 37% -7%
Latvija 3 203 29% 19%
Ukraina 532 5% -37%
Baltkrievija 428 4% 39%
Kazahstāna 416 4% 116%
Japāna 411 4% 5568%
Polija 376 3% 300%
Gruzija 207 2% 67%
Kirgizstāna 184 2% 64%
Uzbekistāna 172 2% -2%
Citas 1 009 9% -6%
Kopā 11 090 100% 10%

2018. gada 12 mēneši, konsolidētie rezultāti Realizācija tūkst. eiro Īpatsvars kopējā
Izmaiņas pret 2017.gada 12 mēnešiem
Krievija  37 866 31% -5%
Latvija 28 492 28% 23%
Baltkrievija 13 764 11% 54%
Ukraina 11 172 9% 2%
Kazahstāna 3 486 3% 12%
Uzbekistāna 2 391 2% 28%
Vācija 1 883 2% 10%
Lietuva 1 814 1% 20%
Polija 1 762 1% 28%
Tadžikistāna 1 413 1% 32%
Citas 13 064 11% -14%
Kopā 123 645 100% 8%

Nekonsolidētie dati – decembris un 12 mēneši

Pēc nekonsolidētajiem provizoriskajiem datiem AS “Olainfarm” decembrī  realizējusi  produkciju par 8,3 miljoniem eiro, kas ir par 3% vairāk nekā pērn šai laikā. Pieaugumu galvenokārt ietekmēja apjomu palielināšanās Japānā (par 5568%), Polijā (298%) un Kazahstānā (par 180%).   Relizācijas apjomu kritums bija vērojams Ukrainā (par 38%), Baltkrievijā (par 19%), Krievijā (par 9%) un Uzbekistānā (par 2%).

Nekonsolidētie divpadsmit mēnešu rezultāti liecina, ka AS “Olainfarm” realizējusi produkciju par vairāk nekā 93,7 miljoniem eiro,  kas ir par 2% vairāk nekā pērn šai pašā laikā. Atskaites periodā ar plus zīmi strādājuši visi lielākie “Olainfarm” noieta tirgi, izņemot Krieviju, kurā realizācija samazinājās par 10%. Divpadsmit mēnešos “Olainfarm” realizācija  Tadžikistānā augusi par 35%, Lietuvā par 30%, Polijā un Uzbekistānā par 28%.

2018. gada decembris, nekonsolidētie rezultāti Realizācija tūkst. eiro Īpatsvars kopējā
Izmaiņas pret 2017. gada decembri
Krievija 3 794 45% -9%
Latvija 1 512 18% 7%
Ukraina 470 6% -38%
Japāna 411 5% 5568%
Polija 372 4% 298%
Kazahstāna 313 4% 180%
Baltkrievija 198 2% -19%
Uzbekistāna 172 2% -2%
Kirgizstāna 148 2% 49%
Gruzija 136 2% 177%
Citas 820 10% -13%
Kopā 8 347 100% 3%

2018. gada 12 mēneši, nekonsolidētie rezultāti Realizācija tūkst. eiro Īpatsvars kopējā realizācijā Izmaiņas pret 2017.gada 12 mēnešiem
Krievija 32 919 35% -10%
Latvija 17 187 18% 16%
Baltkrievija 11 167 12% 27%
Ukraina 10 900 12% 2%
Uzbekistāna 2 391 2% 28%
Kazahstāna 2 303 2% 10%
Vācija 1 865 2% 12%
Lietuva 1 671 2% 30%
Polija 1 415 2% 28%
Tadžikistāna 1 365 1% 35%
Citas 10 565 11% -14%
Kopā 93 747 100% 2%

Meitas uzņēmumu rezultāti  – decembris un 12 mēneši

AS “Olainfarm” piederošā aptieku tīkla SIA “Latvijas aptieka” realizācija 2018. gada decembrī sasniedza 2.1 miljonus eiro, kas ir par 6% vairāk, kā iepriekšējā gada decembrī.  Šajā laikā darbojās 69 aptiekas. SIA “Silvanols” apgrozījums š.g. decembrī sasniedza 0.56 miljonus eiro, kas ir par 39% lielāks,  kā 2017. gada decembra rezultāts. Elastīgo medicīnisko izstrādājumu ražotāju SIA “Tonus Elast”  un “Elast Medikl” realizācija 2018. gada decembrī veidoja  0,86 miljonus eiro, savukārt Veselības centru “Diamed”  un “Olainmed”  apgrozījums 0.2 miljonus eiro. Baltkrievijas meitasuzņēmums  “NPK Biotest”  decembrī realizējis produkciju par 0,23 miljoniem eiro.

2018. gada 12  mēnešos AS “Olainfarm” piederošā aptieku tīkla SIA “Latvijas aptieka” realizācija sasniedza 23.5 miljonus eiro, kas ir par 9% vairāk nekā pērn. SIA “Silvanols” apgrozījums atskaites periodā veidoja 5,9 miljonu eiro, demonstrējot 14% pieaugumu pret pagājušā gada 12 mēnešiem.   SIA “Tonus Elast” un “Elast Medikl” realizācija 12 mēnešos sasniedza 10,1 miljonu eiro. Veselības centru “Diamed”  un “Olainmed”  apgrozījums sasniedza 2,6 miljonus eiro, savukārt “NPK Biotest” 12 mēnešos realizēja produkciju par 2,4 miljoniem eiro.

2018. gada decembris 2018.gada 12 mēneši
Olainfarm noieta valstis 29 48
Koncerna noieta valstis 34 54
“Latvijas Aptieka” aptieku skaits 69
“Latvijas Aptieka” realizācija, tūkst.   2 124 23 524
“Diamed” un “Olainmed” realizācija, tūkst.    207 2 599

“NPK Biotest” Realizācija, tūkst.   230 2 360
“Tonus Elast” un “Elast Medikl” realizācija, tūkst.   862 10 054

“Silvanols” realizācija, tūkst.  558 5 885

Saskaņā ar apstiprināto AS “Olainfarm” darbības plānu, uzņēmuma nekonsolidētais apgrozījums 2018. gadā bija plānots  96 miljonus eiro apmērā, savukārt konsolidētais apgrozījums – 130 miljonu eiro apmērā. Saskaņā ar šeit publicētajiem provizoriskajiem apgrozījuma rādītājiem 2018. gada 12  mēnešos ir sasniegts 98% no visa 2018. gadā plānotā nekonsolidētā apgrozījuma un 95% no gadā plānotā konsolidētā apgrozījuma.

AS „Olainfarm“ ir viens no lielākajiem uzņēmumiem Baltijas valstīs ar 45 gadu pieredzi medikamentu un ķīmiski farmaceitisko produktu ražošanā. Kompānijas darbības pamatprincips ir ražot uzticamus un efektīvus augstākās kvalitātes produktus Latvijai un visai pasaulei. Šobrīd AS „Olainfarm“ produkcija tiek eksportēta uz vairāk nekā 60 pasaules valstīm, tostarp Baltijas valstīm, Krieviju, citām NVS valstīm, Eiropu, Ziemeļameriku, Āzijas valstīm un Austrāliju.

Informāciju sagatavoja:

Inga Krūkle