Bavarian Nordic tilslutter sig globalt initiativ i kampen mod mpox i Afrika


  • Bavarian Nordic vil støtte globalt initiativ for at løse mpox-situationen i Afrika gennem tilsagn om donation af 15.000 doser mpox-vaccine
  • DR Congo har udstedt nødbrugstilladelse for MVA-BN-vaccinen

KØBENHAVN, Danmark, 28. juni 2024 – Bavarian Nordic A/S (OMX: BAVA) bidrager nu yderligere til indsatsen for at hjælpe med at bekæmpe det nuværende mpox-udbrud i Afrika. Selskabets MVA-BN-vaccine, den eneste FDA- og EMA-godkendte mpox-vaccine, som udgjorde et vigtigt redskab under mpox-udbruddet i 2022-2023, kan snart også blive tilgængelig i DR Congo (DRC) og andre afrikanske lande.

Mpox er i stigning i afrikanske lande, og der er en øget forekomst af den mere alvorlige variant, clade I. I 2024 er der hidtil rapporteret mere end 9.000 mpox-tilfælde og over 400 dødsfald på tværs af syv afrikanske lande, hvoraf størstedelen (96%) er forekommet i DRC1. Tidligere på ugen udstedte myndighederne i DRC, ACOREP (Autorité Congolaise de Réglementation Pharmaceutique), en nødbrugstilladelse, der tillader brugen af ​​MVA-BN-vaccinen til personer i risiko for smitte med mpox.

Som nyligt annonceret af Bavarian Nordic, er der i DRC desuden planlagt kliniske forsøg, der skal understøtte en fuld regulatorisk godkendelse af MVA-BN-vaccinen.

For yderligere at styrke indsatsen i DRC og i hele den afrikanske region vil Bavarian Nordic samarbejde med globale sundhedspartnere, herunder WHO, UNICEF og Gavi. Bavarian Nordic bifalder Gavi’s nylige godkendelse af en ny investeringsplan for vacciner, der blandt andet omfatter etableringen af et globalt mpox-vaccinelager. På kort sigt vil Bavarian Nordic samarbejde med Gavi, WHO og UNICEF med henblik på at koordinere donationer af vacciner i forbindelse med det igangværende udbrud i DRC og andre afrikanske lande.

Bavarian Nordic støtter dette initiativ og har givet tilsagn om donation af 15.000 doser af selskabets MVA-BN mpox-vaccine til indsatsen i Afrika.

“Spredningen af ​​mpox i Den Demokratiske Republik Congo og andre steder er meget bekymrende og kan udgøre en global trussel, hvis den ikke akut inddæmmes,” udtaler Dr. Sania Nishtar, administrerende direktør for Gavi. “Gavi og dets partnere glæder sig over Bavarian Nordics vilje til at hjælpe med at bekæmpe dette udbrud og dets vaccinebidrag. Vores alliance glæder sig over tilgængeligheden af ​​nye vacciner og ser frem til at samarbejde med Bavarian Nordic og relevante myndigheder omkring håndteringen og brugen af disse i overensstemmelse med landenes planer. ”

“Mpox har været en trussel mod folkesundheden i en række afrikanske lande i mere end 50 år, og spreder sig nu over hele kontinentet med højere forekomst og alvorlighed. Globale partnere står sammen for at styrke indsatsen i de berørte regioner, og vi er stolte over at bidrage gennem en donation af vores mpox-vaccine,” udtaler Paul Chaplin, administrerende direktør i Bavarian Nordic.

Om mpox i DRC og andre afrikanske lande
Afrika er i øjeblikket ramt af et af de største og mest dødelige kendte mpox-udbrud til dato. Over 8.700 mpox-tilfælde og 408 dødsfald er blevet rapporteret i DRC alene i år, hvor børn står for størstedelen af ​​infektioner og dødsfald. Der er desuden bekræftet tilfælde i Republikken Congo, Cameroun, Den Centralafrikanske Republik, Ghana, Liberia og Sydafrika.

Mpox blev første gang identificeret i DR Congo i 1970. I de fleste tilfælde forsvinder mpox-symptomer – typisk feber og hovedpine efterfulgt af smertefulde læsioner – inden for få uger. Men for nogle kan mpox føre til medicinske komplikationer, såsom lungebetændelse, sepsis, hjernebetændelse, tab af syn og endda død. Mpox-stammen bag det aktuelle udbrud, kendt som Clade I, anslås at være dødelig i op til 10% af tilfældene.

Om koppe-/ mpoxvaccinen
MVA-BN eller Modified Vaccinia Ankara-Bavarian er en ikke-replikerende koppevaccine og den eneste mpox-vaccine, der er godkendt I USA og Schweiz (markedsført som JYNNEOS®), Canada (markedsført som IMVAMUNE®) og i EU/EEA og Storbritannien (markedsført som IMVANEX®). Vaccinen, der oprindeligt blev udviklet i samarbejde med den amerikanske regering for at sikre levering af en koppevaccine til hele befolkningen, inklusive immunkompromitterede personer, som ikke anbefales vaccination med traditionelle replikerende koppevacciner, er indikeret for voksne i alderen 18 år og opefter, som er i risiko for smitte med kopper eller mpox. Under mpox-udbruddet i 2022-2023 blev vaccinen tildelt en såkaldt Emergency Use Authorization af de amerikanske sundhedsmyndigheder, hvilket tillod anvendelse af vaccinen i børn og unge under 18 år i en nødsituation, både før og efter smitte.

Bavarian Nordic er mangeårig leverandør af vaccinen til USA og Canada samt andre lande som en del af deres nationale biologiske beredskaber. I forbindelse med udbruddet af mpox i 2022-2023 har Bavarian Nordic desuden hjulpet regeringer og overnationale organisationer med at udvide adgangen til vaccinen i mere end 70 lande verden over.

Om Bavarian Nordic
Bavarian Nordic er et fuldt integreret vaccineselskab, der er fokuseret på udvikling, produktion og kommercialisering af livsvigtige vacciner. Vi er globalt førende inden for koppe- og mpox-vacciner, som er blevet udviklet gennem vores mangeårige partnerskab med den amerikanske regering, og har en stærk produktportefølje af rejsevacciner samt vacciner mod endemiske sygdomme. For yderligere information besøg www.bavarian-nordic.com.

Udsagn om fremtiden
Denne meddelelse indeholder fremadrettede udsagn, som er forbundet med risici, usikkerheder og andre faktorer, hvoraf mange er uden for vores kontrol. Dette kan medføre, at faktiske resultater afviger væsentligt fra de resultater, som er omhandlet i ovennævnte fremadrettede udsagn. Fremadrettede udsagn omfatter udsagn vedrørende vores planer, mål, fremtidige begivenheder, præstation og/eller anden information, som ikke er historisk information. Alle fremadrettede udsagn skal udtrykkeligt vurderes i sammenhæng med de forbehold, der er taget eller henvist til i denne erklæring. Vi påtager os ingen forpligtelser til offentligt at opdatere eller revidere udsagn om fremtiden således, at disse afspejler efterfølgende begivenheder eller omstændigheder, undtagen i det omfang dette er foreskrevet ved lov.

Kontakt
Rolf Sass Sørensen, Vice President Investor Relations, rss@bavarian-nordic.com, Tlf. +45 61 77 47 43




1 https://africacdc.org/download/africa-cdc-weekly-event-based-surveillance-report-june-2024/

 

Vedhæftet fil



Attachments

2024-06-28-da