Începe LemON, campania europeană dedicată Lămâii de Siracusa IGP: informațiile vor ajunge la 34 de milioane de persoane din Italia, Polonia și România într-o perioadă de 3 ani

MILANO, July 04, 2024 (GLOBE NEWSWIRE) -- A început oficial campania de comunicare și informare cu o durată de 3 ani, dedicată Lămâii de Siracusa IGP, promovată de Consorțiul pentru protejarea Lămâii de Siracusa IGP, cofinanțată de Uniunea Europeană și coordonată de CSO Italy.

Calitate, tradiție și zero deșeuri, conceptele care stau la baza proiectului LemON - Lămâia de Siracusa IGP: surprinderea esenței Siciliei! - vizează Italia, Polonia și România pentru o perioadă de trei ani plină de activități și întâlniri.

În special, planul integrat de comunicare include activități digitale (social marketing și marketing prin intermediul influencerilor), PR și comunicate de presă, B2B și B2C, o campanie TV în Italia și publicitate stradală în gările principale din Milano și Roma, precum și Turul Lămâii pe peninsulă. De asemenea, vor avea loc workshopuri și întâlniri B2B axate pe cumpărătorii mari din retail și horeca și, pentru prima dată, o campanie TV în Polonia și România.

Până la sfârșitul proiectului (martie 2027), Lămâia de Siracusa IGP va ajunge la peste 22 de milioane de manageri de achiziții din Italia și 11 milioane de consumatori tineri și comercianți din Polonia și România, în total la aproximativ 34 de milioane de persoane, și va genera o creștere a consumului echivalentă cu vânzări suplimentare de peste 5 milioane de euro.

Considerată unul dintre produsele de excelență din patrimoniul agroalimentar al Europei, Lămâia de Siracusa IGP reprezintă, cu baza socială a Consorțiului, 100 % din produsul certificat și este localizată într-o zonă din care provine 32 % din producția de lămâi a Italiei, care se află pe locul doi în Europa, după Spania. Calitatea garantată de specificațiile de producție și atenția la detalii transmise în ani de experiență creează un produs care poate îmbunătăți politicile de calitate ale Uniunii Europene prin combinarea comunicării excelenței în producție Fabricat în Europa cu valori fundamentale, precum sustenabilitatea mediului și strategii concrete de combatere a risipei alimentare.

De fapt, datorită metodelor de producție prezente în specificație, Lămâia de Siracusa IGP se poate mânca în întregime, inclusiv coaja. Diferitele utilizări din timpul procesării fac din aceasta un produs simbolic „Zero deșeuri”. În acest sens, decizia de a viza și piețele din Polonia și România este motivată tocmai de creșterea gradului de conștientizare și sensibilitate față de problema risipei alimentare pe care o promovează politicile locale.

Pentru informații suplimentare:
SECNewgate Italy
Renato Pagani +39 335 6839561 - renato.pagani@secnewgate.it
Giorgia Rizzi +39 340 0010762 - giorgia.rizzi@secnewgate.it

Informații despre Consorțiul pentru protejarea Lămâii de Siracusa IGP.

Consorzio di Tutela del Limone di Siracusa IGP este una dintre cele mai mari comunități de cultivare a citricelor din Europa. Înființată în data de 13 iulie 2000, aceasta include 163 de membri: 130 de producători, 60 de companii de ambalare, 36 de utilizatori și 62 de ambasadori, care împreună acoperă o zonă de 1.450,91 de hectare, reprezentând 32 % din producția italiană. La nivel de producție, Consorțiul deține 100 % din producția Lămâii de Siracusa IGP, iar la nivel național, 3 lămâi din 100 provin din zona Siracusa. Printre atribuțiile Consorțiului se numără identificarea zonelor de producție și a varietăților care trebuie protejate, supravegherea activităților în zona de origine și pe piețe privind utilizarea corectă a denumirii „Limone di Siracusa IGP” și desfășurarea activităților promoționale în Italia și în străinătate care au drept scop răspândirea cunoștințelor, a imaginii produsului și a mărcii IGP.

Finanțat de Uniunea Europeană. Cu toate acestea, opiniile exprimate aparțin autorilor și nu reflectă punctele de vedere ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive Europene pentru Cercetare (REA). Uniunea Europeană și agenția de acordare a granturilor nu pot fi trase la răspundere pentru acestea.

O fotografie care însoțește prezentul anunț este disponibilă la https://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/a21ffcf2-51e4-400a-b4a1-7c79b1963cdd

Piedino PL