Cortus Energy får en beställning på 100 000 SEK för bränsletester till ett projekt i Indien


Det indiska företaget Spray Engineering Devices Ltd (SED) har beställt bränsletester av bagass. Bagass är en restprodukt från sockerrörsodling. Testerna är en del i förprojekteringen av en fabrik för produktion av etanol från 40 MW förgasning (2*20 MW WooodRoll®).

SED har sedan tre år undersökt marknaden för att finna bästa förgasningsteknik till sitt etanolprojekt. De har ett samarbete med Lanzatech, ett amerikanskt företag specialiserat på etanolproduktion genom rötning av syngas till etanol. Med kombinationen av effektiv omvandling av bagass till syngas och syngas till etanol nås högre utbyten och bättre lönsamhet än vad etablerad teknik kan åstadkomma.

SED projekterar en förgasningsanläggning på 40 MW. WoodRoll® är den teknik som uppfyller SEDs krav på hög renhet och högt energiutbyte utan något kväve från luft i syngasen till etanolproduktionen.

Om bränsletesterna faller väl ut planerar SED att fortsätta projekteringen med större engineeringuppdrag FEL 2 och 3 studier tillsammans med Cortus.

För mer information, vänligen kontakta: 

Rolf Ljunggren, tf. VD, Cortus Energy AB (publ)
E-post: rolf.ljunggren@cortus.se
Telefon: +46 (0)8 588 866 30

Om Cortus Energy AB (publ)

Cortus Energy AB utvecklar och marknadsför den unika WoodRoll®-teknologin som förgasar biomassa på ett nytt innovativt sätt som resulterar i en rad unika fördelar gentemot all annan befintlig förgasningsteknik. Med den patenterade WoodRoll®-teknologin kan Cortus Energy erbjuda gröna energilösningar för kraft-, industri- och transportapplikationer. WoodRoll® har stor bränsleflexibilitet, vilket gör att processen kan utnyttja lågvärdiga förnybara bränslen utan att kompromissa med processprestandan. Cortus Energy har idag två WoodRoll®-anläggningar, en testanläggning i Köping sedan 2011 och en kommersiell anläggning i Höganäs.

Mer information finner ni på bolagets hemsida: www.cortus.se

Bolaget bildades 2006 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Cortus Energy AB (publ) är noterat på Nasdaq First North Growth Market och bolagets Certified Adviser är Mangold Fondkommission.  

Bilaga



Attachments

SED bränsletest