VGP's 'BBB-' Kredietrating Herbevestigd door Fitch Ratings


PERSBERICHT
Gereglementeerde informatie

Antwerpen, België, 4 september 2024 (07.00 a.m. CET)

VGP NV ('VGP' of 'de Groep'), een Europese aanbieder van hoogstaand logistiek en semi-industrieel vastgoed, heeft zijn kredietrating herbevestigd gekregen van het ratingbureau Fitch Ratings ('Fitch'). Fitch heeft de kredietrating voor VGP NV met een 'Long-Term Issuer Default Rating' (IDR) en 'Senior Unsecured Rating' op 'BBB-' nogmaals bevestigd. Het vooruitzicht van de rating is stabiel.

Fitch zei: “De ratings weerspiegelen de voortdurende discipline van VGP bij het beheersen van ontwikkelingsrisico's, van de locatie en prijs van grond, de kwaliteit van de gebouwde eenheden, voorverhuur, de ruimte om ontwikkelingsmarges te realiseren, tot aan de oplevering wanneer nieuwe eigendommen worden verkocht aan vooraf gefinancierde 50-50 joint ventures (JV's).”

Meer details en het volledige ratingrapport vindt u in het persbericht van Fitch op de website van het ratingbureau: https://www.fitchratings.com/.

CONTACTGEGEVENS VOOR INVESTEERDERS EN VRAGEN VAN DE MEDIA

Investor Relations


Tel: +32 (0)3 289 1433
investor.relations@vgpparks.eu
Karen Huybrechts (Hoofd Marketing)Tel: +32 (0)3 289 1432

OVER VGP

VGP is een pan-Europese eigenaar, beheerder en ontwikkelaar van hoogwaardig logistiek en semi-industrieel vastgoed. VGP heeft een volledig geïntegreerd bedrijfsmodel met uitgebreide expertise en jarenlange ervaring in de gehele waardeketen. Opgericht in 1998 als een Belgische familiale vastgoedontwikkelaar in Tsjechië is VGP vandaag met ongeveer 372 FTE's actief in 17 Europese landen, rechtstreeks en via verschillende 50:50 joint ventures. Per juni 2024 bedroeg de Bruto Activa Waarde van VGP, inclusief de joint ventures op 100%, € 7,4 miljard en had het bedrijf een Netto Activa Waarde (EPRA NTA) van € 2,3 miljard. VGP is genoteerd aan Euronext Brussel (ISIN: BE0003878957).

Ga voor meer informatie naar: https://www.vgpparks.eu/nl/

Toekomstgerichte verklaringen:  Dit persbericht kan toekomstgerichte verklaringen bevatten. Dergelijke verklaringen weerspiegelen de huidige inzichten van het management met betrekking tot toekomstige gebeurtenissen en omvatten bekende en onbekende risico's, onzekerheden en andere factoren die ertoe kunnen leiden dat de werkelijke resultaten wezenlijk verschillen van enige toekomstige resultaten, prestaties of verwezenlijkingen uitgedrukt of geïmpliceerd door dergelijke toekomstgerichte verklaringen. VGP verstrekt de informatie in dit persbericht op deze datum en neemt geen enkele verplichting op zich om toekomstgerichte verklaringen in dit persbericht bij te werken met het oog op nieuwe informatie, toekomstige gebeurtenissen of anderszins. De informatie in deze aankondiging vormt geen aanbod om effecten in VGP te verkopen of een uitnodiging om effecten in VGP te kopen of een uitnodiging of aansporing om zich bezig te houden met andere beleggingsactiviteiten.  VGP wijst elke aansprakelijkheid af voor verklaringen gemaakt of gepubliceerd door derden en neemt geen enkele verplichting op zich om onjuiste gegevens, informatie, conclusies of meningen gepubliceerd door derden met betrekking tot dit of enig ander persbericht uitgegeven door VGP te corrigeren.

Bijlage



Attachments

Fitch 4 september 2024_NL