Terranet uppnår strategisk milstolpe - genomför autonom bromsning


Ett av bolagets mål för tredje kvartalet har varit att utföra en fullt automatiserad inbromsning efter bromsförfrågan genererad av BlincVision. Vid nyligen genomförda tester på den auktoriserade banan AstaZero visar resultaten att BlincVision självständigt bromsade bilen med god marginal, vilket markerar ett viktigt steg framåt för bolaget.

På AstaZero har förarstödssystemet testats vid olika körhastigheter och i flera Euro NCAP-scenarier för att utvärdera dess prestanda. För att ytterligare öka komplexiteten i trafikmiljön har Terranet skapat modifierade versioner av dessa scenarier. I ett scenario (CPNCO-50) går ett barn ut från höger sida bakom en parkerad bil. I den modifierade versionen har ytterligare en bil lagts till bakom barnet. För befintliga ADAS-lösningar på marknaden smälter barnet ofta samman med bilen i bakgrunden, men BlincVision-systemet kunde identifiera barnet och bromsa i tid. Samtidigt har stora mängder data samlats in för att förbättra systemets AI-utvecklade modell. Denna datainsamling är en nyckelkomponent för fortsatt utveckling och finjustering av systemet, detta för att bättre kunna hantera en maximal variation av trafikförhållanden. Resultaten visar på potential för fortsatt optimering och finjustering av systemet.

Vid tidigare tester i bil har endast en bromsförfrågan skickats, medan den faktiska inbromsningen varit teoretisk och baserad på beräkningar om en kollision skulle inträffa. Nu, för första gången, har hela kedjan verifierats: från att systemet upptäcker objekt, klassificerar objekt, beräknar kollisionsrisk, fattar ett beslut och slutligen initierar en nödbromsning som får fordonet att stanna.

”Att BlincVision nu fungerar som ett självständigt ADAS-system är en mycket viktig milstolpe i vår utvecklingsprocess. Systemets ökade mognadsgrad underlättar integration i andra fordon, vilket stärker vårt pågående samarbete inom acceleratorprogrammet MobilityXlab. Vårt mål att skriva avtal med partners under fjärde kvartalet kvarstår”, säger Pierre Ekwall, CTO på Terranet.

Länk: Videoklipp från AstaZero

För mer information, vänligen kontakta:        
Magnus Andersson, VD        
E-mail: magnus.andersson@terranet.se

Om Terranet
Terranets mål är att rädda liv i stadstrafik. Bolaget utvecklar innovativa tekniska lösningar för avancerade förarstödssystem (ADAS) och självkörande fordon. Terranets antikollisionssystem BlincVision scannar vägen och detekterar objekt flera gånger snabbare och med högre precision än någon annan ADAS-lösning idag. Bolaget har sitt säte i Lund, samt kontor i Göteborg och Stuttgart. Sedan 2017 är Terranet noterat på Nasdaq First North Premier Growth Market (Nasdaq: TERRNT-B). Följ vår resa på: www.terranet.se.


 


 

Bilaga



Attachments

PM Terranet Bromsning AstaZero 240924