Clean Motion säljer första solladdade EVIG till partner i Sydkorea


Clean Motion AB tar ett viktigt första steg in på den sydkoreanska marknaden genom försäljning av demonstrationsfordon av sitt solcellsdrivna elfordon EVIG. Avsikten är att fordonet ska introduceras för tänkbara kunder och partners för att undersöka marknadspotentialen, med målsättningen att i förlängningen leda till en licensieringsaffär med lokal tillverkning.

Jonsered, Sweden – 2024-09-25

Clean Motion har glädjen att meddela sitt första strategiska steg in på den sydkoreanska marknaden med försäljning av demonstrationsfordon av sitt solcellsdrivna elfordon EVIG. Denna leverans markerar inte bara början på nya försäljningsmöjligheter, utan är även ett steg i att utforska möjligheten till lokal montering under en licensmodell. När Clean Motion fortsätter sitt uppdrag att tillhandahålla hållbara och innovativa mobilitetslösningar, ser företaget Sydkorea som en marknad med mycket hög potential både avseende kunder och som en tillverkningsbas för angränsande marknader.

Demonstrationsfordonet, som kommer att skickas till Sydkorea nästa vecka, har köpts av en lokal partner som tills är konfidentiell.

"Vårt första steg i Sydkorea är en viktig milstolpe för Clean Motion och understryker vårt engagemang för att leverera innovativa och hållbara transportlösningar till nya marknader," säger Ulf Rask, VD för Clean Motion. "Vi ser enorm potential i licenstillverkning inom den mycket starka Sydkoreanska fordonsindustrin och denna första leverans är ett viktigt steg."

Initiativet är en del av Clean Motions bredare strategi att etablera sig i viktiga regioner över hela Asien, där efterfrågan på miljövänliga och hållbara transportlösningar för stadsmiljöer ökar. Medan Sydkorea fortsätter sin satsning på hållbar urbanisering, strävar Clean Motion efter att spela en central roll i att forma framtidens mobilitet i regionen med sin EVIG-fordonplattform.

För mer information, vänligen kontakta:
Christoffer Sveder, Chief Commercial Officer
Clean Motion AB
Telefon: +4676 319 64 31
Epost: christoffer.sveder@cleanmotion.se

Om Clean Motion AB

Clean Motion AB är ett svenskt bolag som tillverkar och säljer verkligt hållbara fordon för städer. Fordonen är närproducerade och baserade på energi- och resurseffektivitet, för att maximera införandet av elfordon globalt. Bolagets vision är att erbjuda stadsmobilitet-laddad med solenergi och erbjuder därför lätta elfordon med låg energiförbrukning för att möta 2000-talets urbana transportutmaningar.
Clean Motion AB är listat på First North Growth Market vid Nasdaq Stockholm. Certified Adviser är G&W Fondkommission. För ytterligare information, vänligen besök: www.cleanmotion.se