Utfall för första konverteringsperioden av utestående konvertibler av serierna KV3 och KV4 i Cortus Energy


PRESSMEDDELANDE                                

Stockholm den 25 juni 2024

Under perioden 3 juni – 18 juni 2024 fanns möjlighet för innehavarna av Cortus Energy AB:s (”Cortus Energy” eller ”Bolaget”) konvertibler av serierna KV3 och KV4 att konvertera innehavda konvertibler till konverteringskursen 3,97 SEK. Av konvertibellånen har ett nominellt belopp om totalt 11 409,78 SEK i KV3 anmälts till konvertering. I KV4 ägde ingen konvertering rum.

Genom konverteringen kommer 2 874 nya aktier emitteras. Cortus Energys aktiekapital ökar med ca 67 SEK.

Interimsaktier (IA) kommer att tilldelas i väntan på registrering hos Bolagsverket. Omvandling av interimsaktier till aktier beräknas ske inom cirka två (2) veckor.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Rolf Ljunggren, tf VD,
Tel: +46 (0)8 588 866 30,
www.cortus.se

Om Cortus Energy

Cortus Energy AB utvecklar och marknadsför den unika WoodRoll®-teknologin som förgasar biomassa på ett nytt innovativt sätt som resulterar i en rad unika fördelar gentemot all annan befintlig förgasningsteknik. Med den patenterade WoodRoll®-teknologin kan Cortus Energy erbjuda gröna energilösningar för kraft-, industri- och transportapplikationer. WoodRoll® har stor bränsleflexibilitet, vilket gör att processen kan utnyttja lågvärdiga förnybara bränslen utan att kompromissa med processprestandan. Cortus Energy har idag två WoodRoll®-anläggningar, en testanläggning i Köping sedan 2011 och en kommersiell anläggning i Höganäs.

Cortus Energys aktier är upptagna till handel på Nasdaq First North Growth Market. Mangold Fondkommission AB, e-post: ca@mangold.se, är Bolagets Certified Adviser

Bilaga



Attachments

Konvertering KV3 - Cortus Energy AB